Op 29 juni 2014 is er een discussiebijeenkomst van JeS over racisme. In deze bijeenkomst proberen wij samen erachter te komen waar racisme vandaan komt en waarom het bestaat. Je hebt misschien vaak gehoord ‘Racisme is er nu eenmaal en je kunt er niet veel aan veranderen.’ Is dat wel zo?

JeS staat voor een wereld zonder racisme en fascisme. Om dat te bestrijden moeten we eerst weten wat de oorzaken zijn ervan. Komt het zomaar uit de mensen zelf of wordt dit misschien aangestuurd? Door te kijken naar voorbeelden uit de geschiedenis en het heden willen we erachter komen wat de voedingsbodem is van racisme.

Vervolgens willen we weten wat we kunnen doen tegen racisme. Het moet actief bestreden worden, het verdwijnt niet zomaar. Hoe pak je dit aan? Kunnen we vertrouwen op politici in Den Haag of moeten we vertrouwen op onze eigen krachten?

Kom naar deze discussie en neem actief deel hieraan! Inloop vanaf 14:30. We starten om 15:00 in het pand van Rode Morgen op Hembrugstraat 148 in Amsterdam.

E-mail: info@jongenstrijdbaar.nl  |  Tel: 06-8450 7885

JeS organiseert een discussiebijeenkomst in Amsterdam

Publicaties: Nieuws | Artikels

Afdeling Rotterdam

Cronjestraat 41,

3072 XM Rotterdam

E: info@jongenstrijdbaar.nl

T: 06-47013448   

Contact Rotterdam

Afdeling Amsterdam

Hembrugstraat 148

1013 XC Amsterdam

E: info@jongenstrijdbaar.nl

T: 020 7855911

Bankrekening

NL54INGB0004428359

t.n.v. Stg.Rode Morgen

o.v.v JeS

 

Doneer

Afdeling Eindhoven

E: eindhoven@rodemorgen.nl

 

 

 

 

 

Copyright JeS@2014

Contact Amsterdam

Contact Eindhoven

Nieuws

Artikelen

Als je als arbeider in de Rotterdamse haven mee gaat draaien, moet je ook weten wie er in de haven meedoen. Wie is wie in de containersector? Wie is groot en heeft daarom de meeste macht en invloed? Wie produceert de winst en wie incasseert de miljoenen? Wie levert de infrastructuur en wie moet die betalen? Maar ook - welke kracht hebben de arbeiders als ze schouder aan schouder vechten voor hun rechten? Op deze (en nog veel meer) vragen zul je op school geen antwoord krijgen.

De eigenaar van Maasvlakte 2 is het Havenbedrijf Rotterdam. Dat heeft in 2011 een vermogen van € 3,215 miljard en maakte € 195 miljoen winst. De gemeente Rotterdam is voor 70 procent aandeelhouder en de Nederlandse staat voor 30 procent. De gemeente en de staat leveren dus de infrastructuur, waarmee de overslagbedrijven winst kunnen maken Met het geld van de belastingbetaler wordt nieuwe overslagcapaciteit geschapen: vijf miljoen TEU in 2014, oplopend tot zeventien miljoen in 2035.

Nog eens Maasvlakte 2 - da's echt geen saai verhaal!

Text Box:

Jeugdwerkloosheid en kapitalisme

2012 - 108.000 jongeren van 15 tot en met 25 jaar zijn werkloos in Nederland. Die werkloosheid loopt snel op. Nu al zijn er 26.000 werkloze jongeren meer dan in 2011. Dat is een toename van 25%. Dit is geen natuurwet, maar een schandaal - omdat achter de kille cijfers mensen staan. Iedereen kent wel een of meerdere werkloze jongeren. Jonge mensen, met of zonder goede opleiding. Met kracht, ambitie en nieuwsgierigheid. Met het recht op een fatsoenlijk leven. Maar het kapitalisme geeft hen geen kans.

Waarom kent het socialisme geen werkloosheid?

In de vorige krant is beschreven hoe het kapitalisme wetmatig groeiende werkloosheid tot gevolg heeft. Deze keer verdiepen we ons in de economie van het socialisme en kijken we waarom er in de socialistische economie geen werkloosheid ontstaat. In tegendeel - in het socialisme  zijn de arbeidskracht en de vaardigheden van werkende mensen veel te waardevol om ze door werkloosheid te verkwisten!

Op je eigen gaan wonen, maar hoe?

Jonge mensen verlaten net als jonge vogels het ouderlijk nest als ze er klaar voor zijn. Vogels volgen hierbij hun instinct. Jongeren en hun ouders zijn hierbij afhankelijk van de situatie in de maatschappij. Maar is de maatschappij ook zo ingericht dat de jongeren hun eigen toekomst kunnen opbouwen? Dat is in de huidige fase van het kapitalisme en de voortwoekerende economische en financiële crisis steeds minder het geval.

Jong en Strijdbaar - JeS!

Social Media

JeS op 1 Mei - Proletarisch en internationalistisch

Jes doet actief mee met de 1 mei demonstratie in Rotterdam en roept jongeren op om ook te komen. Twee jongeren vertellen ons waarom.

1 Mei is al oud - maar vooral voor jongeren belangrijk!

Wil je rijk of arm zijn? Goede vraag. Rijk natuurlijk, zou je zeggen. Maar die vraag word je helaas nooit serieus gesteld. Het toeval bepaalt waar je ter wereld komt. In een arm gezin of in een rijk gezin. Als kind van arbeiders of van kapitalisten, dat maakt van het begin af aan een geweldig verschil. Iedereen kan zijn fantasie gebruiken en erover nadenken hoe zijn jeugd verlopen zou zijn als dochter of zoon van bijvoorbeeld mevrouw Heineken of meneer Voser van Shell. Denk je dat die jeugd er dan heel anders uit zou hebben uitgezien? Dat klopt.

Jong en Strijdbaar geeft haar eerste krant uit!

JeS! Je bent getuige van het eerste exemplaar van de JeS krant. Jong en Strijdbaar heeft een blad uitgebracht door en voor jongeren. Het is bedoeld om meer informatie te geven over hoe de wereld nou echt in elkaar zit. Het is een blad voor jongeren die meer willen weten over de strijd voor een andere maatschappij. Eerste exemplaar kan je gratis downloaden voor kennismaking.

Wil jij het blad thuis ontvangen? Abonneer dan nu via ons e-mail en ontvang hem elke drie maanden. Je betaalt dan 6 euro per jaar.

Wil jij ons steunen? Abonneer en betaal dan 12 euro of meer per jaar.

E-mail: info@jongenstrijdbaar.nl  |  Tel: 06-8450 7885 | Postbus 51245, 3007 GE, Rotterdam